Categorie: Innovatie en techniek | Gepubliceerd: 14 januari 2010

Avalex draait stabiel op afvalpakket van SAP en Prologa

Avalex is de eerste afvalbeheerder in Nederland die met bijna een jaar ervaring kan vertellen over het integrale softwarepakket van SAP en Prologa.

Prologa is nog relatief nieuw op de Nederlandse markt, in januari 2009 opende het de eerste vestiging in Nederland. Avalex werkt al sinds maart 2009 met SAP Business All-in-One Waste & Recycling.  Het pakket integreert de processen in de organisatie die te maken hebben met het inzamelen, bewerken, overslaan en verwerken van afval. Peter Nieuwenhuizen, concern controller bij Avalex en opdrachtgever van de SAP-implementatie, overziet na een aantal maanden de gevolgen. Behalve het feit dat de gegevens maar éénmaal hoeven worden ingevoerd, wat minder foutenkans geeft, roemt hij de "logische proces flow: een verkooporder leidt tot een werkorder, die vervolgens moet worden bevestigd en waaruit een inkoopverplichting rolt. In mijn financiële administratie kan ik toezien op de kostenboekingen en de resultaten, die gepaard gaan met onze operatie, waarbij ik deze te allen tijde kan terugvinden in de operationele modules."
Avalex werkt op dit moment aan het uitbreiden van SAP naar diens software voor human recources en voor managementinformatie.
De software-ontwikkelaars zijn gekozen na een selectietraject dat werd verzorgd door Sommet Consulting. “De visie, de producten en de aanpak van SAP en Prologa”, zegt Avalex-directeur Peter Floor, “sluiten aan bij onze visie op ondernemen. Daarnaast begrijpen ze ons: ze spreken onze taal."