Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 06 februari 2012

Medewerkers Van Werven schaatsen voor het goede doel

Zes medewerkers van afvalbedrijf Van Werven hebben 12.000 euro bij elkaar geschaatst voor de stichting Weissensee4Kids.

Weissensee overhandiging cheque Van Werven.jpgSchaatsers en directieleden overhandigen de cheque aan Stichting Weissensee4Kids.

De zes schaatsten vrijdag 27 januari gezamenlijk zo'n 925 kilometer op de Weissensee in Oostenrijk. Ter voorbereiding op de tocht deden de medewerkers onder meer mee aan clinics van de schaatsers van het professionele marathonschaatsteam van Van Werven.

De aanwezige directieleden hebben na afloop van de toertocht, samen met de zes schaatsers, een cheque van 10.000 euro overhandigd aan de organisatie van de Weissensee4Kids. Dit geldbedrag is tot stand gekomen door het werven van (persoonlijke) sponsors, Van Werven en de stichting We Recycle & Sport 4Kids en haar donateurs. Tijdens het verblijf van de zes in Oostenrijk bleek er bovendien nog meer geld opgehaald te zijn. De chauffeurs en transportplanning van Van Werven hadden op eigen initiatief extra geld ingezameld, waardoor nog eens 1.720 euro naar het goede doel gaat. In totaal zal er een bedrag van 12.000 euro worden overgemaakt naar de Stichting Weissensee4Kids.

De opbrengsten van Weissensee4Kids gingen dit jaar naar twee goede doelen: Orange Babies en het Ronald McDonaldhuis in Zwolle. In totaal werd er ruim 130.000 euro opgehaald.