Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 27 februari 2012

Eerste chauffeur slaagt voor eigen opleiding Van Happen

Van Happen Containers is één van de eerste bedrijven in Nederland die de complete rijopleiding in eigen beheer verzorgt. Dit weekend slaagde Rob Wellerd als eerste voor het praktijkexamen.

Februari 2012 Rob Wellerd geslaagd rijbewijs c.jpgRob Wellerd is als eerste geslaagd voor het eigen
 praktijkexamen van Van Happen

Wellerd behaalde het rijbewijs niveau C. Instructeur Fred Kuijpers: “Rob heeft alle onderdelen vlot doorlopen en was tijdens de opleiding erg leergierig en goed gemotiveerd.” De eigen WRM-instructeur van het Eindhovense bedrijf verzorgt intern zowel de theorie- alsook de praktijklessen. Ook nascholing in het kader van Code 95 van chauffeurs die reeds in het bezit zijn van rijbewijs C/E worden volledig intern verzorgd door de WRM-instructeur.

Van Happen Containers behaalde het afgelopen jaar het MVO Presatatieladder niveau-3 certificaat. Dat sijpelt volgens Kuijpers ook door in de opleiding. “In het kader van duurzaam ondernemen krijgen chauffeurs onder meer de cursus 'Het Nieuwe Rijden'. Het dieselverbruik en de daarmee samenhangende CO2-uitstoot wordt gemonitord met als doel om dit jaarlijks relatief te reduceren. De verbruiksgegevens worden in totalen uitgedrukt, maar ook per chauffeur weten we precies wat het verbruik is. Deze gegevens worden gebruikt om per chauffeur te instrueren en op te leiden.”