Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 08 juni 2012

Grondstoffenpark Avri geopend

Door een wereldbol te onthullen en ballonnen op te laten, opende burgemeester De Vries van Geldermalsen gisteren het Grondstoffenpark Rivierenland.

Openinshandeling-01xxl_3.jpgOpening van het Grondstoffenpark. Bert Krom (Afvalzorg), mevrouw de Vries (burgemeester Geldermalsen), Erik de Vries (Avri) en Henk Kwast (Bruins&Kwast)

In het Grondstoffenpark op het terrein van Avri in Geldermalsen, komen afvalstromen van overheidsinstellingen, bedrijven en inwoners samen en worden ze omgezet in grondstoffen voor nieuwe producten. De bedrijven Bruins & Kwast en Afvalzorg zijn de eerste op het Grondstoffenpark die de samenwerking aangaan. Naast op- en overslag van huishoudelijk en bedrijfsafval, vinden diverse recyclingactiviteiten plaats. Zo wordt er onder meer puin, grond, groenafval, hout en veegvuil opgeslagen, bewerkt en afgezet voor hergebruik. In 2015 moet de hoeveelheid uit afval geproduceerde grondstof zijn verdubbeld, van 75.000 ton per jaar naar 150.000 ton per jaar.

Omdat Avri zich wil richten op afvalinzameling en beheer van de openbare ruimte bij de tien aangesloten gemeenten, draagt zij specialistische stort- en recyclingsactiviteiten over aan Afvalzorg en Bruins & Kwast. Het Grondstoffenpark is volgens Avri het eerste recyclingsbedrijventerrein in de regio waar meerdere bedrijven op afvalstromen samenwerken en gezamenlijk gebruik maken van aanwezige voorzieningen zoals weegbrug, overslaghal, beveiliging en kantoorruimte. Op het terrein is nog ruimte over, dus andere bedrijven die passen binnen de duurzame filosofie van het park, zijn welkom om deel te nemen laat Avri weten.

Avri heeft overigens al operationele samenwerkingsverbanden met Afvalzorg en Bruins & Kwast. Voor beide bedrijven is het Grondstoffenpark een aanvulling op hun bestaande locaties. Avri verzorgt de inzameling van huishoudelijk- en bedrijfsafval, bouw- en sloopafval, en papier en karton. Afvalzorg is gespecialiseerd in storten, bewerken en recyclen van afvalstoffen. Het heeft tevens jarenlange ervaring met exploitatie, nazorg en herinrichten van diverse stortlocaties in Nederland. Bruins & Kwast neemt op drie locaties in Nederland groen- en houtreststromen in en maakt daarvan milieuvriendelijke grondstoffen, brandstoffen en bodemproducten.