Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 06 december 2012

Westvoorne kiest nieuwe inzamelaar en digitaal meldingssysteem

In 2013 gaat Van Gansewinkel in de gemeente Westvoorne al het huishoudelijk afval inzamelen. De digitale melding voor grofvuil gaat lopen via AfvalRIS.

Het nieuwe contract is het gevolg van een onlangs afgeronde aanbestedingsprocedure. De ophaaldagen en manier van inzamelen blijven ongewijzigd, maar het grofvuil zal per kern maximaal 2 keer per maand worden opgehaald. Om de inzameling van de grofvuilmeldingen te stroomlijnen zal gebruik worden gemaakt van de afvalbeheerapplicatie AfvalRIS. De implementatie is in volle gang en het digitaal melden zal eind dit jaar operationeel zijn.

Rinus Tuinman, beleidsmedewerker bij de gemeente Westvoorne: “De inzameling van grofvuil geschiedt momenteel op basis van de meldingen van de burgers. Deze meldingen komen binnen op ons callcenter en worden verwerkt in een access database. Het callcenter is momenteel teveel tijd kwijt met de afhandeling van deze meldingen en daarom willen wij het de burgers mogelijk maken om via internet 24 uur per dag zelf hun grofvuil te melden en kunnen zij zelf kiezen op welke dag het grofvuil opgehaald kan worden. AfvalRIS verwerkt de intakes en genereert vervolgens gesorteerde routelijsten voor onze inzamelaar. Daarnaast worden alle intakes vastgelegd en kunnen wij deze via standaard rapportage analyseren. Met AfvalRIS leggen wij zo een goede basis voor een adres- en service georiënteerd afvalbeleid.”