Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 10 januari 2013

Twence groenste ondernemer van Overijssel

Twence is door de milieuorganisaties van Overijssel verkozen tot groenste ondernemer van de provincie. Het afvalbedrijf krijgt daarvoor de Groene Twinkeling.

De prijs werd gisteren uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Natuurmonumenten, Natuur en Milieu Overijssel, Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel. Godelieve Wijffels, directeur van Natuur en Milieu Overijssel, overhandigde de prijs aan Paul Horsthuis, projectleider bij Twence.

"Het is een erkenning voor alle partijen die zich hard hebben gemaakt voor dit project", aldus Horsthuis. "Een waardering voor het feit dat we - door er samen de schouders onder te zetten - zulke mooie resultaten hebben behaald. Ik ben trots dat we hebben gewonnen."

Met het uitreiken van de Groene Twinkeling willen de organisaties laten zien dat biodiversiteit en ondernemerschap goed samen gaan. Ook willen zij  bedrijven stimuleren zich sterk te maken voor natuur en landschap. Twence sleepte de prijs in de wacht omdat het bedrijf initiatiefnemer, inspirator en aanjager is van de natuurlijke inrichting van zijn terreinen en de omgeving in Twekkelo. Volgens de jury lukte het Twence om andere bedrijven, buurtbewoners en overheid hiervoor te enthousiasmeren.