Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 06 maart 2013

Geen diefstal meer uit inzamelcontainers

Veel gemeenten hebben ermee te maken: diefstal van textiel uit de inzamelcontainers. MCB Milieu & Techniek heeft een anti-diefstalklep ontwikkeld die de opbrengst van de textiel substantieel verbetert.

Textielcontainer advertorial.jpgDe beveiligde textielcontainer.

Door jarenlange innovatie van inzamelcontainers voor allerlei soorten afval heeft MCB Milieu & Techniek een inwerpklep gerealiseerd die bestand is tegen vandalisme en diefstal. De inwerpklep is ontwikkeld op basis van een kleinere variant, die is toegepast in het succesvolle ontwerp van de E-tainer. In de textielcontainer wordt gebruik gemaakt van een speciale inwerpklep, waarvan de sluitdelen weggedetailleerd zijn. De klep kan daardoor niet op straat gedemonteerd worden. De afsluitbaar uitgevoerde inwerpklep zorgt er bovendien voor dat ingeworpen vuurwerk geen schade kan veroorzaken. Omdat de container voorzien is van een deur die beveiligd is tegen inbraak, hoeft de container niet onderlossend geledigd te worden. Een groot voordeel van de bovengrondse textielcontainer is dat het textiel droog en waardevast blijft, omdat de inwerpklep en deur regendicht zijn uitgevoerd.

Veilig en goedkoop

Met deze innovaties in de container is het mogelijk om op een veilige en goedkope manier een maximale hoeveelheid waardevol afval worden ingezameld. Zo kan de extra beveiligde bovengrondse textielcontainer van MCB Milieu & Techniek er bijvoorbeeld voor zorgen dat de 124 miljoen kilo textiel die anders in het restafval verdwijnt, gescheiden ingezameld  en uiteindelijk hergebruikt wordt.  De container is leverbaar in volumes van 2 m3 tot 5 m3. MCB Milieu & Techniek denkt graag mee over nieuwe oplossingen of specifieke toepassingen voor elke klant.