Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 14 maart 2013

Twence start extra stoomlevering AkzoNobel

Sinds januari 2011 levert Twence stoom aan AkzoNobel. Nu is de levering flink uitgebreid.

start stoomlevering Twence AkzoNobel.jpgV.l.n.r.: Knuit Schwalenberg (AkzoNobel), Paul de Jong (Twence) en burgemeester Sander Schelberg (Hengelo) nabij de stoomleiding.
Foto: Jos Rikkerink

Gisteren verrichtte burgemeester Sander Schelberg van Hengelo de officiële starthandeling, geassisteerd door Knut Schwalenberg (managing director AkzoNobel Industrial Chemicals) en Paul de Jong (algemeen directeur van Twence Holding BV). Zij hebben in aanwezigheid van genodigden op het terrein van AkzoNobel, nabij de stoomleiding, een champagnefles van 6 meter hoog ontkurkt. Daarbij kwamen 'bubbeltjes' vrij: ballonnen met logo’s van AkzoNobel en Twence.

Twence levert sinds januari 2011 stoom aan AkzoNobel. Daarmee kan AkzoNobel het aardgasgebruik en bijbehorende CO2-emissie verminderen. Vorig jaar werd afgesproken de stoomlevering uit te breiden van 415 naar 650 kton per jaar. Volgens Twence is de tweede fase van de stoomlevering "nu al een groot succes". De levering over 2013 lijkt namelijk in de richting van de 750 kton te gaan, wat meer is dan gepland. Dat betekent een jaarlijkse aardgasbesparing van 62 tot 83 miljoen m3 en een vermindering van de CO2-uitstoot met 112 tot 150 kton.