Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 17 april 2013

Quadromat Perscontainer: 100 m³ afval per lediging

Twintig keer zoveel restafval in één keer snel en simpel afvoeren. Dat kan sinds kort met de Quadromat Perscontainer.

P9100084.JPGMet de Quadromat wordt de gebruiker nooit geconfronteerd met een volle container.

De Quadromat is een product van de Zwitserse fabrikant Villiger AG, dat wordt geleverd en geïnstalleerd door Technisch Adviescentrum De Bruijn BV in Pijnacker. De voordelen zijn legio, voor de inzamelaar én voor de gebruiker. In principe ,maakt de gebruiker nooit mee dat een container vol is. De pers maakt steeds weer nieuwe ruimte, zodat er geen zakken afval bij de container blijven staan.

De voordelen

Voor de inzamelaar betekent de Quadromat Perscontainer een enorme efficiencywinst. Kijk bijvoorbeeld naar dit praktijkvoorbeeld: in een appartementengebouw met 150 wooneenheden is de gemiddelde afvalproductie per wooneenheid 6,5 kubieke meter per jaar, oftewel 975 kubieke meter in totaal. De capaciteit van de Quadromat is 100 kubieke meter. Die 975 kubieke meter is dus te verwerken met tien ledigingen per jaar. Vergeleken met een gewone container van 5 kubieke meter, die 195 ledigingen per jaar nodig heeft, betekent dat een enorm logistiek voordeel.

Voorwaarde is wel dat er voldoende manoeuvreerruimte moet zijn om de Quadromat Perscontainer te laden en te lossen. Omdat de wagen recht voor de lift geplaatst moet kunnen worden is ongeveer twee keer de wagenlengte nodig. De aanschaf van het systeem kan duurder zijn dan bij een gewoon ondergronds containersysteem. Maar of dat echt zo is, hangt heel sterk af van de omstandigheden.