Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 22 april 2013

Gad wil naar 70 procent hergebruik

De Gad en de gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek starten een project om te komen tot meer afvalscheiding en 70 procent hergebruik.

Met het project, 'Trendbreuk: naar 70 procent hergebruik’ genaamd, willen de Gewestelijke Afvalstoffendienst Gooi- en Vechtstreek (Gad) en de gemeenten onderzoeken wat de meest optimale wijze van inzameling is. Daarvoor zet de Gad twee pilots op in Muiden en Naarden. Er wordt uitgebreid overlegd met bewoners over de invulling van de pilots.

Deelnemers aan de pilots kunnen hun afval tijdelijk kwijt in bovengrondse containers in plaats van vuilniszakken. Daarbij kunnen verschillende afvalstromen zoveel mogelijk gescheiden aangeboden worden. Het gaat in elk geval om gft, kunststof, papier, glas en restafval. In Muiden zal textiel ook onderdeel van de pilot zijn. Mogelijk kunnen ook metaal en drankenkartons apart aangeboden worden.

In Muiden doen vijftig huishoudens mee aan de pilot, in Naarden zeventig. De Gad is momenteel nog bezig suggesties van bewoners te verwerken in de plannen. Wanneer de pilots precies van start zullen gaan, is daarom nog niet bekend.