Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 26 juli 2013

NVRD maakt balans basisbak Krimpen aan de IJssel op

De NVRD heeft nu ook de feiten en resultaten van de basisbak in Krimpen aan de IJssel op een rijtje gezet in een factsheet.

In Krimpen aan de IJssel worden kunststof, papier, textiel, metaal, hout, keramiek en elektrische apparaten gecombineerd ingezameld via de zogenoemde basisbak. Na de invoering van het nieuwe system in mei 2012, daalde de hoeveelheid restafval van 346 kilo per inwoner per jaar naar 298 kilo. Voorheen werd er nog 60 kilo papier en 3 kilo kunststof per inwoner per jaar ingezameld. Nu doen de Krimpenaren gemiddeld 11 kilo basisbakmateriaal in hun basisbak.

De factsheets van de NVRD zijn bedoeld om gemeenten te helpen bij het oriënteren op nieuwe manieren van afvalbeheer om tot meer recycling van het huishoudelijk afval te komen. Eerder werden inzamelsystemen uit Pijnacker-Nootdorp, Noord-Oostpolder, Sliedrecht, Dalfsen, Horst aan de Maas en Groningen in kaart gebracht. Factsheets van de afvalinzameling in Druten en de afvalinzameling in de gemeente Leek staan nog in de planning.