Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 02 oktober 2013

MTB presenteert multifunctionele voorshredder

MTB heeft begin dit jaar een nieuw model voorshredder gelanceerd, de CRX 2000. Het is een rotorschaar voorzien van twee rotoren met messen die tegengesteld draaien.

mtb voorshredder CRX 2000.jpgDe CRX 2000 heeft een hoge verwerkingscapaciteit voor moeilijke producten.

Elke rotor is voorzien van meerdere “tanden” om het materiaal te grijpen, dat daarna wordt gesneden en verkleind volgens het schaarprincipe. De CRX 2000 heeft een ongekende capaciteit en rendement, en is bovendien gemakkelijk te onderhouden.

De voordelen van de shredder:

  • In staat alle typen afval te verkleinen. Bijvoorbeeld (industriële) banden met een diameter tot 1,80 meter, WEEE, industrieel afval, grof huishoudelijk afval, kunststoffen, en hout.

  • Hoge verkleiningscapaciteit voor moeilijke producten. De afmetingen na verkleinen zijn homogeen. Er vindt geen wikkeling om de rotoren plaats, waardoor schoonmaakwerkzaamheden bij de snijzone niet nodig zijn.

  • MTB voorshredder CRX rotoren.jpgStilstand wordt tot een minimum gereduceerd door innovatieve technologie.
    Het opgenomen vermogen is teruggebracht tot circa 130 kW (bij een ontwikkelde kracht circa 150.000 Nm), een forse energiebesparing.

  • De hydraulische kanteling van de behuizing zorgt voor directe toegang tot de snijzone. Het vervangen van de rotoren geschiedt door middel van een standaard uitwisseling. De stilstand wordt zo tot een minimum gereduceerd, waardoor de beschikbaarheid bijna 100 procent is. Er is geen aanvullend onderhoud nodig dan het wekelijks smeren van de lagers.

Ook heeft MTB een nieuw type granulator ontwikkeld, de SRP. Het bedrijf beschikt over operationele referenties in Frankrijk voor dit type machine. De SRP is geschikt voor dezelfde materialen als de shredder.