Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 12 november 2013

Van Werven onderzoekt recycling Namibië

Van Werven onderzoekt of er een werkgelegenheidsproject op het gebied van afvalinzameling en recycling opgestart kan worden in Namibië.

Daarvoor zijn vorige week twee medewerkers van Van Werven naar het Afrikaanse land vertrokken. Zij zullen met name kijken naar de mogelijkheden voor kunststofrecycling. Het creëren van werkgelegenheid is de eerste prioriteit. Rob Labots, manager Kunststof Recycling: "De westerse maatstaven van recyclen zijn geen uitgangspunt, maar onze verworven kennis en inzichten kunnen hierbij wel helpen. Het is belangrijk om de definitie van afval te achterhalen. Welke kernbegrippen omtrent afval zijn van belang om waarde te creëren uit het oogpunt van hygiëne, financiële haalbaarheid, openbare orde en netheid, structuur, werkgelegenheid en ontwikkeling. Op deze vragen zullen we trachten een zo goed mogelijk antwoord te krijgen".

Van Werven en de stichting We Recycle & Sport 4kids ondersteunen tevens het René Kids Centre (RKC) in Rehoboth Namibië. Namens Van Werven brengen de medewerkers daarom ook een bezoek aan het RKC, waar zij een cheque zullen overhandigen ten behoeve van een halve marathon.

Meer weten over Kunststof Recycling Van Werven B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website