Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 07 februari 2014

RSW betreedt trede 1 van prestatieladder sociaal ondernemen

Regionaal Sorteercentrum West (RSW) is op 6 februari gecertificeerd voor haar prestaties in sociaal ondernemen.

rsw-psocertificaat.JPGDe PSO-trede 1 erkenning werd op 6 februari door de lead auditor van DNG-GL, mevrouw C . de Vries, uitgereikt aan RSW directeur Marcel Blaas.

Volgens RSW is het een van de eerste afvalverwerkingsorganisaties in Zuid-Holland die gecertificeerd is voor PSO. Daarmee ziet zij zichzelf opnieuw bevestigd dat ze met het sociale beleid van de onderneming een voortrekkersrol vervult. De certificering geeft een beeld van hoe sociaal bedrijven eigenlijk zijn en op welke wijze deze bedrijven zich onderscheiden. De prestatieladder sociaal ondernemen (PSO) is door TNO samen met een aantal publieke en private stakeholders ontwikkeld.

De PSO meet in welke mate een bedrijf bijdraagt aan werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Het doel van de ontwikkelpartners is om via de toepassing van de PSO meer mensen duurzaam aan het werk te krijgen. Het door RSW ontvangen certificaat geldt als de hoogste erkenning van bedrijven die behoren tot de koplopers op het gebied van socialer ondernemen.

RSW directeur Marcel Blaas: “PSO levert je ook commercieel wat op, maar sociaal ondernemen moet uit je gevoel komen. Dat geldt voor de gehele organisatie. Pas dan wordt sociaal ondernemen gedragen en ontstaat een optimale integratie tussen reguliere medewerkers en hun collega’s met een SW-indicatie. De beste basis voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt om duurzaam werk te vinden en daarin gewaardeerd te worden.”

Het doel van de ontwikkelpartners is om via toepassing van de PSO meer mensen duurzaam aan het werk te krijgen. Daarom is de PSO ingericht als een prestatieladder met vier niveaus: een aspirant-status en trede 1, 2 en 3. Bedrijven met een PSO-erkenning dragen meer dan gemiddeld bij aan de werkgelegenheid van kwetsbare groepen. Zij doen dat bovendien kwalitatief op een goede manier.

Meer weten over Regionaal Sorteercentrum West (RSW)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website