Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 12 februari 2014

Eijsden-Margraten toegetreden tot Rd4

De gemeente Eijsden-Margraten is officieel toegetreden tot de gemeenschappelijke regeling Rd4.

De samenwerking werd maandag 10 februari bekrachtigd, door de ondertekening van de contracten door burgemeester Dieudonné Akkermans en voorzitter F. Janssen van de Gemeenschappelijke Regeling Rd4. De toetreding vindt met terugwerkende kracht plaats per 1 januari 2014. In november stelde het college van B en W van de gemeente de aansluiting voor en op 17 december werd daartoe besloten in de gemeenten. De toetreding tot de gemeenschappelijke regeling is voor onbepaalde tijd.

Rd4 was al actief in Eijsden-Margraten, zoals voor exploitatie van de milieustraat Margraten en de inzameling van het kunststofafval. Per 1 januari is daar de inzameling van het andere huishoudelijk afval aan toegevoegd. Vooralsnog is dat uitsluitend het beheer. De daadwerkelijke inzameling is door de gemeente uitbesteed aan Van Gansewinkel. Dat contract loopt nog tot eind van dit jaar.

De gemeente hoopt dat een gezamenlijke aanpak van het afvalbeleid via de GR mogelijkheden biedt tot bundeling van activiteiten op vele terreinen zoals het inkopen van diensten en producten, delen van kennis, realiseren van een duurzaam afvalbeleid en het verder laten verwerken van de ingezamelde afvalstromen tot herbruikbare grondstoffen. Insteek hierbij is om het opwaarderen van afvalstromen tot grondstoffen te laten plaatsvinden in de regio, waarmee de werkgelegenheid wordt gestimuleerd.

Meer weten over Gemeente Eijsden-Margraten?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen