Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 04 maart 2014

Qbiq in zee met Vliko voor glas-afval

Qbiq en Vliko hebben de handen ineengeslagen. Door het glasafval direct op de bouwplaats te scheiden, zijn er tijdens het afvalverwerkingsproces minder handelingen nodig.

Qbiq B.V. uit Alphen aan den Rijn ontwikkelt, produceert en plaatst systeemwanden en glaspuien voor de utiliteitsbouw (onder andere kantoren, scholen, laboratorium). Door het nieuwe werken en de vraag naar transparantie is het gebruik van glas enorm gestegen. Mede hierdoor is Qbiq in 2013 gestart met het zelf verwerken van het glas. In het nieuwe pand aan de Hoorn in Alphen aan den Rijn wordt project-specifiek het glas gesneden en geslepen.

Van Tuijl

Het afval wordt direct op de werkplek gescheiden in Qbiq-afvalbakken. Bij oplevering van een project wordt het afval door Qbiq meegenomen naar Alphen aan den Rijn waar het strikt wordt gescheiden en per afvalsoort wordt afgevoerd door Vliko. Door deze manier van inzamelen, en het door Qbiq zelf transporteren van de afvalbakken, wordt er flink bespaard op het aantal transporten. Het glasafval wordt volledig gerecycled door het dochterbedrijf van Vliko, Van Tuijl Glasrecycling.