Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 18 maart 2014

Leger des Heils ReShare opent kledingwinkel

Leger des Heils ReShare gaat de concurrentie aan met kringloopwinkels. In Groningen is de eerste Leger des Heils ReShare Store geopend.

De winkel heeft vandaag de deuren geopend. In de ReShare Store wordt kleding verkocht voor mensen met een smalle beurs. Ook werken er vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld in het geplande herstel-/naaiatelier in de winkel. "Je kunt dus niet alleen kleding kopen, maar ook kleding laten vermaken of herstellen in de winkel. Een win-win situatie voor alle partijen", aldus directeur Elzo Edens.

De nieuwe winkel is onderdeel van een langdurige pilot. Operationeel directeur ReShare, Simon Smedinga: “We kijken in Groningen of de ideeën die wij hebben voor tweedehands kledingwinkels ook echt werken. We gaan tweedehands kleding verkopen, met prijzen die je bij zo’n winkel verwacht. De doelgroep: mensen met een smalle beurs. Omdat Groningen een universiteitsstad is, hopen we dat we ook studenten kunnen trekken omdat zij over het algemeen niet veel te besteden hebben.”