Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 04 juli 2014

MVO-prestaties door Saver geupdate

Inzamelbedrijf Saver heeft de 'zelfverklaring' voor maatschappelijk verantwoord ondernemen geactualiseerd en verklaart dit te blijven doen.

Vorig jaar heeft Saver voor het eerst een zelfverklaring gepubliceerd waarin het bedrijf volgens NEN-ISO 26000:2010 verklaart hoe deze richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen door haar wordt uitgevoerd. In een update verklaart Saver de principes en richtlijnen van de richtlijn nog steeds toe te passen en te borgen dat dit bij voortduring het geval zal zijn.

In de actualisering is de onderbouwing aangepast, onder andere door een verantwoording van de prestaties van het afgelopen jaar. Niet alleen intern, zoals het versterken van de arbeidsveiligheidscultuur en de ontwikkeling van een ‘biobased’ bewerkingsplein op het terrein, maar ook extern zoals bijvoorbeeld de gedragscode voor leveranciers, de ontwikkeling van een Afvalwijzer app en de verdere samenwerking met stichting De Kringloper.

ISO 26000

ISO 26000 is een internationale richtlijn die organisaties helpt hun maatschappelijke verantwoordelijkheid (MVO) vorm te geven en te implementeren. In de beleidsnota ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen loont’ van de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de minister van Economische Zaken wordt verwezen naar ISO 26000 en de zelfverklaring. De overheid heeft het NEN de afgelopen jaren ondersteund bij de ontwikkeling van de zelfverklaring en de promotie van ISO 26000.

Meer weten over Saver NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website