Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 18 juli 2014

Cyclus in zee met Tempo-Team voor flexibele schil

De komende vier jaar betrekt Cyclus haar personeel voor de vaste flexibele schil via Tempo-Team.

Cyclus_TempoTeam_DEF2.jpgAlgemeen directeur Leendert van Bloois van Cyclus en William Korstanje, operationeel directeur van Tempo-Team Inhouse Services, ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Daartoe hebben algemeen directeur Leendert van Bloois van Cyclus en William Korstanje, operationeel directeur van Tempo-Team Inhouse Services, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het contract biedt tweemaal een optie voor een jaar verlenging. Met dit structurele samenwerkingsverband steken beide partijen in op het langdurig werken van flexkrachten bij Cyclus, waarbij flexibiliteit en zekerheid hand in hand gaan.

Het nieuwe contract kwam tot stand na een Europese aanbesteding, waarin kwaliteit een belangrijk afwegingscriterium was. Denk aan goed ingewerkte flexkrachten en een snelle procedure rond werving en selectie. Binnen het nieuwe contract ligt het zwaartepunt op flexkrachten voor de functies beladers, chauffeur/beladers, medewerkers reiniging, brugwachters en medewerkers afvalbrengstation. Op jaarbasis betreft het ongeveer 40 fte. Daarnaast biedt de overeenkomst ruimte om ook andere vacatures via Tempo-Team in te vullen.

Meerwaarde

Van Bloois is verheugd met de nieuwe overeenkomst: “Deze overeenkomst biedt de mogelijkheid flexkrachten langdurig voor Cyclus te laten werken. Dat is een belangrijke meerwaarde, want de functies waar het om gaat vereisen veel specifieke vakkennis. We investeren daarom graag in het opleiden en ontwikkelen van flexkrachten. Zakelijk gezien is dat nodig om efficiënt te kunnen werken en onszelf voortdurend te verbeteren. Bovendien bieden we daarmee extra perspectief aan mensen die het wat lastiger hebben op de arbeidsmarkt en leveren op die manier een belangrijke maatschappelijke bijdrage.”

Ook Tempo-Team is content met de nieuwe overeenkomst. Korstanje licht toe: “Tempo-Team maakt organisaties zoals Cyclus succesvoller door hun flexbehoefte te doorgronden en hun flexvermogen zo optimaal mogelijk te organiseren en uit te voeren. Tempo-Team maakt daarnaast flexwerkers succesvoller door hen werk te bieden dat optimaal tegemoet komt aan hun wensen en capaciteiten. Dankzij deze inspanningen bevordert Tempo-Team samen met organisaties in de regio de arbeidsparticipatie, waaronder ook die van groepen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Cyclus is een organisatie die deze visie steunt, wij kijken dan ook uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Meer weten over Cyclus NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website