Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 15 augustus 2014

Viridor verwacht lek boven te krijgen met nieuwe avi's

De resultaten van Viridor in de eerste helft van het lopende boekjaar zullen lager uitvallen dan vorig jaar. Dalende omzet vanuit stortactiviteiten spelen het bedrijf nog altijd parten.

Dat schrijft moederbedrijf Pennon Group in een management statement. Het Engelse Viridor streeft ernaar om in 2020 helemaal uit het storten van afval te stappen. De dalende omzet die het bedrijf boekt in de stort wordt echter niet gecompenseerd uit de verbrandings- en recyclingactiviteiten, waar dalende prijzen drukken op de cijfers. De ebitda over de eerste helft van het gebroken boekjaar 2014-2015 zal daardoor lager uitvallen dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Gerust stellen

De directie van Pennon Group stelt investeerders echter gerust en laat weten dat in het tweede deel van het boekjaar een opleving van de ebitda te verwachten valt, omdat het bedrijf bezig is met de start van niet minder dan vijf avi’s. Installaties in Runcorn, en Cardiff zijn in ontwikkeling, die in Exeter heeft dit voorjaar het eerste afval ontvangen en ook in de avi in Ardley wordt sinds eind juni afval verbrand. Ook de avi in Lakeside boekt resultaten die beter zijn dan verwacht, meldt Pennon Group. Inmiddels voldoende afval zijn verworven om 85 procent van de capaciteit van deze installaties te vullen.

Viridor voerde in 2012-2013 een kostenbesparingsprogramma door om de dalende inkomsten uit de stort het hoofd te bieden. De kosten van de recyclingactiviteiten gingen met 13 miljoen pond omlaag. Het bedrijf boekte dat jaar een omzet van 704 miljoen pond, tegen 761 pond een jaar eerder.

Gerelateerde artikelen