Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 29 september 2014

Deurne stap dichter bij toetreding Blink

De gemeente Deurne is van plan toe te treden tot de gemeenschappelijke regeling Blink.

Het college van B en W van Deurne heeft daarvoor een besluit voorgenomen. Er wordt ook een voorstel voorgelegd aan de gemeenteraad, die in moet stemmen met de toetreding. Een definitief besluit van de gemeenteraad wordt 9 december verwacht. Het is de bedoeling om per 1 januari 2015 de taken van de milieustraat onder te brengen bij Blink. Voor de inzameling heeft Deurne nog tot 31 december 2016 een overeenkomst met Van Gansewinkel.

Deurne wil toetreden tot de gemeenschappelijke regeling om meer samen te werken met andere gemeenten in de regio op het gebied van afval. In 2012 heeft Deurne het manifest voor een afvalloze samenleving ondertekend. Hiermee heeft Deurne aangegeven dat zij samen met andere gemeenten wil werken aan materialentransitie. Deurne is de enige van de zes Peelgemeenten (verenigd onder de naam Peel 6.1) die nog niet deelneemt in Blink. Om de samenwerking te versterken wil Deurne dat veranderen.

Ook moet Blink meer flexibiliteit bieden dan de huidige inzamelaar Van Gansewinkel. Het college wijst erop dat er, omdat Blink een gemeenschappelijke regeling is, het niet nodig is om vooraf exact te bepalen hoe de uitvoering van de afvaltaken moet verlopen. Bij aanbestedingen moet dat wel.

Blink

Blink is een publiek-private samenwerking van de gemeenten Asten, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek, Nuenen en Someren en Sita.