Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 16 maart 2015

Mijlpaal TSC Heerlen: miljoen kilo textiel gesorteerd

Het Textiel sorteercentrum (TSC) in Heerlen heeft nog geen jaar na oprichting de eerste 1 miljoen kilo textiel verwerkt.

DSCN6728.JPGDe mijlpaal werd bereikt  op vrijdag 13 maart  om 11.00 uur op de band van de sorteerinstallatie. Het TSC is sinds april 2014 operationeel. Ruim 65 medewerkers van Werkvoorzieningsschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL) sorteren bij TSC textiel in meer dan tweehonderd soorten. Het textiel wordt als tweedehandskleding of als grondstof verkocht in ruim zestig landen over de wereld. Ook de twee kringloopwinkels van Rd4 in Heerlen en Kerkrade worden van kleding vanuit het TSC  voorzien. 

Met de komst van het TSC is extra werkgelegenheid gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mede dankzij de burgers uit de regio, die door het aanbieden van textiel via o.a. de BEST-tas of ondergrondse textielcontainers een belangrijke bijdrage leveren, wordt deze doelgroep een beschutte werkomgeving binnen het in 2014 nieuw opgezette TSC geboden.

Het Textiel Sorteercentrum is een breed gedragen maatschappelijk initiatief, waarbij drie partners elk zijn of haar bijdrage leveren. Rd4 is verantwoordelijk voor de inzameling, transport en huisvestiging, de firma Vernooij uit Tilburg voor de sortering en de afzet van de materialen en WOZL voor de inzet en de begeleiding van de medewerkers. De installatie is ingericht voor een maximale jaarproductie van 3.000 ton textiel. De raming voor dit jaar is 1.500 ton aan textiel, een dagproductie van ongeveer 6.000 kilogram met 65 medewerkers. Deze hoeveelheid is momenteel afkomstig uit de deelnemende gemeenten bij Rd4.