Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 29 mei 2015

Dusseldorp beëindigt afvalactiviteiten in Noord-Nederland

Op 1 juli wil Dusseldorp stoppen met haar afvalactiviteiten in Noord-Nederland. Het bedrijf zoekt nog naar mogelijkheden om de activiteiten over te dragen.

Dusseldorp zal dan stoppen met het inzamelen en bewerken van afvalstoffen in Noord Nederland. De aanhoudende lastige marktomstandigheden en daarmee gepaard gaande verliezen dwingen de onderneming tot deze keuze, meldt de directie in een persbericht.

De Dusseldorp Groep is met de overname van Jager Midwolde actief geworden in Noord Nederland. De onderneming is actief in de grond-, weg- en waterbouw, afvalinzameling en recycling, sloop, asbestsanering en rioolservice.

Met het stoppen van de afvalactiviteiten worden de reststoffencentra in Leeuwarden, Heerenveen, Veendam en Midwolde ook gesloten. De activiteiten van Rioolservice en Sloop blijft het bedrijf onverminderd voortzetten in het noorden. Deze activiteiten hebben voldoende potentieel en kunnen bedrijfseconomisch verantwoord worden gecontinueerd.

Met het voorgenomen besluit om te stoppen met de afvalactiviteiten ziet Dusseldorp zich gedwongen om afscheid te nemen van een aantal medewerkers. Eerder dit jaar heeft het bedrijf met de vakbonden een sociaal plan afgesloten, dat voor de afvloeiende medewerkers zal gelden.

Dusseldorp garandeert de dienstverlening voor bestaande relaties op het vertrouwde serviceniveau. Er wordt gesproken met overname kandidaten voor de activiteiten zodat klanten geen hinder zullen ondervinden van deze beslissing.

Jager Midwolde

In 2008 ging Dusseldorp in De Jager Midwolde deelnemen voor 49 procent. Het bedrijf was in 2003 overgenomen door Afvalsturing Friesland, toen al Omrin. In 2011 nam Dusseldorp het volledige aandelenkapitaal over dat Omrin in Jager had. Daarmee werd Dussldorp volledig eigenaar van het Friese bedrijf met groei ambitie. Er werkten tien 140 mensen. In 2013 werd het bedrijf in Dusseldorp geïntegreerd.

Meer weten over Dusseldorp B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline