Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 09 juni 2015

Gad viert 25-jarig jubileum

De gemeenschappelijke regeling Gad Gooi en Vechtstreek bestaat 25 jaar. Reden voor een feestje.

Planten boom door E. Bodar en E. Roest.jpgEric Bodar en Elbert Roest plantten symbolisch een boom voor het hoofdkantoor van Gad.

Op 1 januari dit jaar was het precies 25 jaar geleden dat de Gad ontstond door de samenvoeging van de inzameldiensten van enkele gemeenten in de regio. Op vrijdag 5 juni was er ter ere van die gelegenheid een receptie voor bestuurders, relaties en oud-medewerkers van de Gad. Eric Bodar, directeur van de Gad/Fysiek Domein, en Elbert Roest, voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Milieu en Duurzaamheid en burgemeester van Laren, plantte symbolisch een boom voor het hoofdkantoor. Op zaterdag 6 juni werd een feest georganiseerd  voor de medewerkers van de Gad.

Gad Gooi en Vechtstreek zamelt tegenwoordig huishoudelijk afval in van huishoudens uit negen Noord-Hollandse gemeenten: Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren. Oorspronkelijk was de organisatie gevestigd in bouwketen op de gemeentewerf in Bussum aan de Hooftlaan. Tegenwoordig staat op deze plek het hoofdkantoor van de Gad. Eind 1992, begin 1993, werden de grijze en groene containers geïntroduceerd voor respectievelijk rest- en gft-afval. In 2007 volgde de container met het blauwe deksel voor oud papier en karton. Binnenkort komt daar de PMD-inzameling in zak bij. Ook op de scheidingsstations is de tijd niet stil blijven staan. In de beginjaren konden inwoners op de scheidingsstations vier afvalstromen brengen, vandaag de dag zijn het er 25.

Stichting Papageno

In plaats van cadeaus werd door Gad gevraagd om een donatie te geven aan de Stichting Papageno. Sinds 2000 helpt deze stichting, opgericht door dirigent en violist Jaap van Zweden en zijn vrouw, kinderen met autisme via speciaal ontwikkelde muziekprogramma’s en therapie. Begin 2015 opende het Papageno Huis in Laren.