Categorie: Politiek en beleid | Gepubliceerd: 09 september 2015

Krimpen aan den IJssel start interne afvalcampagne

De gemeente Krimpen aan den IJssel geeft het goede voorbeeld met een interne afvalcampagne.

Marco Oosterwijk, wethouder Duurzaamheid bij Krimpen aan den IJssel, luidde dinsdag een campagne in waarbij de gemeentelijke organisatie zelf aan de slag gaat met het sorteren van het afval. In het raadhuis, op de dependance boven de plaatselijke supermarkt en op de locatie aan de Stormsweg zijn tijdens de campagneperiode doorzichtige containers geplaatst waardoor de medewerkers gestimuleerd worden om de juiste afvalsoort in de juiste container te gooien. Op diverse plaatsen staan containers voor onder andere papier, plastic, gft en restafval. Ook worden recyclebare bekertjes apart ingezameld en verwerkt.

De campagne vindt plaats aan de vooravond van een wijziging in het afvalbeleid. In juni stemde de gemeenteraad unaniem in met een nieuw afvalbeleid dat de scheidingspercentages moet opkrikken. Speerpunten zijn de introductie van gft-minicontainers en het Afval Loont-concept.

Na de campagneperiode gaan de bakken op tournee door Krimpen. Vanaf dan is de afvalinzameling zo ingericht dat de gemeentelijke organisatie volgens een nieuwe manier afval sorteert. Marco Oosterwijk over de interne afvalinzameling: “Als gemeentelijke organisatie blijven we natuurlijk niet achter. We willen graag een voorbeeld zijn. Het is ook onze verantwoordelijkheid om afval gesorteerd in te zamelen, zodat er minder restafval verbrand wordt en meer grondstoffen hergebruikt kunnen worden.

Meer weten over Gemeente Krimpen a/d IJssel?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen