Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 27 november 2015

Circulus-Berkel besteedt verwerking van 50 kton gft aan

In totaal 50 kton gft komt er op jaarbasis vrij in het verzorgingsgebied van Circulus-Berkel. Bij de aanbesteding van de verwerking daarvan, houdt het bedrijf rekening met veranderende marktomstandigheden of andere ontwikkelingen.

gft.jpgWant het kan zijn dat er bijvoorbeeld gedeeltelijk wordt overgeschakeld van de inzameling van gft naar afzonderlijke fracties GF-keukenafval en T-tuinafval. Circulus-Berkel wil in dat geval de mogelijkheid hebben daar flexibel op in te spelen. De duur van de overeenkomst moet die mogelijkheid bieden: de initiële looptijd is twee jaar (vanaf april 2016) waarna er twee maal gebruik kan worden gemaakt van een verlengingsoptie van 1 jaar.

De opdracht is opgedeeld in 2 percelen. Perceel 1 omvat 36 kton uit de regio Apeldoorn/Deventer en perceel 2 14 kton gft uit de regio Zutphen. De opdrachtnemer dient al het gft van het gegunde perceel te verwerken door middel van composteren en vergisten gevolgd door nacomposteren tot herbruikbare compost.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een rol bij de gunning in de vorm van transportafstand en verwerkingsmethode. De minimum-eis is dat de inschrijver op zijn locatie een deel van het gft vergist en ten minste 30 kilo CO2 reductie per ton gft behaalt door omzetting van het biogas in geleverde groene stroom of geleverd groen gas in het duurzaamheidsonderdeel van de gunning (DC). Inschrijvers verklaren bij inschrijving bereid te zijn zich in te spannen om mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten bij de uitvoering van de opdracht.  

Gunning vindt plaats op basis van verwerkingsprijs, transportprijs en duurzaamheid. Inschrijven kan tot 19 januari 2016 waarna Circulus-Berkel eind februari tot een gunning hoopt te komen.