Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 26 april 2016

Van Werven wil emissie en hinder van transport reduceren

Door afval te scheiden in meerdere te recyclen stromen neemt het aantal vervoersbewegingen bij veel afvalbedrijven toe, en daarmee ook de CO2-uitstoot van het wagenpark. In steden zorgt dit voor extra drukte en soms overlast. Van Werven wil het tij keren.

Ton van der Giessen-voorzitter BRBS Recycling.jpgTon van der Giessen, directeur bij Van Werven.

Het bedrijf heeft zich voorgenomen om samen met bedrijven binnen de sector transport en logistiek de emissie en hinder van transport te reduceren door het aantal vervoersbewegingen terug te dringen. Daartoe heeft van Werven afgelopen week de Green Deal Zero Emissie Stadsdistributie (Green Deal Zes) ondertekend. De deal is een initiatief van het deelmarktbestuur van belangenbehartiger Transport en Logistiek Nederland (TLN).

TLN verwacht dat de klassieke grenzen tussen transportsectoren in de toekomst zullen vervagen, waardoor de sector de samenwerking zal zoeken met andere deelmarkten. Van Werven zoekt graag mee naar dergelijke échte oplossingen. Ton van der Giessen, bestuurslid bij de TLN deelmarkt en directeur bij Van Werven: “Al meerdere jaren heb ik het idee dat de inzameling van bedrijfsafval beter kan. Alleen met logistieke innovatie en samenwerking in de hele sector kan je dat bereiken. Nu kunnen we ideeën omzetten in echte oplossingen”.

Pilots

Om tot concrete oplossingen te komen, gaat de sector aan de slag met verschillende pilots. De nadruk ligt hierbij op het delen van slimme logistieke best practices, het toepassen van nieuwe innovatieve aandrijftechnieken en het reduceren van veiligheidsrisico’s. Zo worden er nieuwe technieken zoals hybride, aardgas en elektrisch rijden beproefd. Zero emissie is het uiteindelijke doel.

Meer weten over Kunststof Recycling Van Werven B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website