Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 19 augustus 2016

Van Gansewinkel wil meer afval uit voetbalstadion hergebruiken

PSV en Van Gansewinkel continueren hun samenwerking van de afgelopen drie jaar met een nieuwe overeenkomst.

Al ruim tien jaar verwerkt Van Gansewinkel het afval van het Philips Stadion; op jaarbasis levert de samenwerking bijna 500.000 kilo afval op, waarvan ruim 90 procent geheel of gedeeltelijk een tweede leven krijgt.

Samen met PSV wil het afvalverwerkingsbedrijf zoveel mogelijk aan de bron scheiden en de hoeveelheid te hergebruiken materialen maximaliseren. Peter Kessel, communicatiemanager bij Van Gansewinkel: "Per evenement bekijken we samen met PSV welke afvalstromen hieruit voortkomen, en daarop wordt de inzet van inzamelmiddelen aangepast." Als voorbeeld noemt Van Kessel de concerten van Guus Meeuwis: "Voorheen werden de bekers nadien opgeruimd met prikkers, maar nu werken we met strategisch geplaatste afvalbakken en grote blazers om deze efficiënt op te ruimen."

PSV en Van Gansewinkel willen hun samenwerking voortzetten en de afvalscheiding verder verbeteren. Op de website van PSV zegt Toon Gerbrands, algemeen directeur PSV: "Samen met Van Gansewinkel denken wij mee over het milieubewust omgaan van afvalverwerking, ook op dat vlak willen we innovatief en ondernemend zijn." Namens PSV ondertekende Gerbrands afgelopen zondag het contract met Van Gansewinkel, waarin de partijen overeenkomen om de samenwerking met drie jaar te verlengen. Rene Heijmeskamp, Manager Large Accounts bij Van Gansewinkel, zette namens de andere partij zijn handtekening. Heijmeskamp zegt dat Van Gansewinkel, als bruggenbouwer naar een circulaire economie, er alles aan wil doen om nog meer afval uit het Philips Stadion een tweede leven te geven.

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website