Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 12 oktober 2016

Nieuwe containers voor Shanks van Lasbedrijf Alphen

Met een nieuw contract voor afzetcontainers met Lasbedrijf Alphen centraliseert Shanks Nederland een stuk van de inkoop.

lasbedrijf-alphen-shanks.jpegMarco Kalverda (rechts), van Shanks Nederland, en Ton van der Laan, eigenaar en oprichter van Lasbedrijf Alphen, bezegelen het contract.

“Tot nu toe waren de werkmaatschappijen van Shanks zelf verantwoordelijk voor de inkoop van containers. Dat gebeurde bij diverse leveranciers, waardoor verschillende containersystemen door elkaar worden gebruikt", licht Marco Kalverda van Shanks toe. "Door dit te standaardiseren verwachten wij ons logistieke proces verder te kunnen stroomlijnen. Daarnaast biedt centrale inkoop uiteraard schaalvoordeel en daarmee een kostenbesparing.”

De overeenkomst is voor de levering van afzetcontainers van 1 m3 tot >40 m3 gedurende twee jaar aan een groot aantal werkmaatschappijen van Shanks. “Wij hebben gekozen voor Lasbedrijf Alphen omdat zij containers leveren van hoge kwaliteit, korte levertijden kunnen bieden en zich bewezen hebben als een innovatieve producent met een voortdurende focus op productontwikkeling", zo motiveert Kalverda de keuze.

Vanzelfsprekedn is Ton van der Laan van Lasbedrijf Alphen enthousiast over de deal. "Shanks is een van de grote spelers in Nederland. Het is heel mooi dat wij als Nederlands bedrijf deze order naar ons toe hebben kunnen trekken. Wij produceren als een van de weinigen in deze markt al onze containers zelf, hier in Nederland. Daardoor kunnen we vaak sneller leveren en een constante kwaliteit garanderen."