Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 20 oktober 2016

Suez introduceert BiggerBag voor op kleine bouwlocaties

Bij het verbouwen van een huis kan zo veel afval vrijkomen dat een gewone bigbag van één kuub onvoldoende uitkomst biedt. Een stalen afvalcontainer is vaak minder flexibel. Suez komt voor dit probleem met de BiggerBag.

De BiggerBag is een inzamelzak die drie keer groter is dan de standaard bigbag. De BiggerBag is een oplossing voor op kleinere bouwlocaties en bij verbouwingen in en rond het huis. De zak is compact en kan als pakket met de post worden bezorgd. Suez haalt de volle zak op verzoek op en recyclet zowel de inhoud als de zak tot nieuwe producten.  De komende maanden wordt de BiggerBag tijdens een pilot ingezet, die wordt uitgerold in het gebied tussen Utrecht en Amsterdam.

“De BiggerBag is een slimme inzameloplossing waarbij het mes aan twee kanten snijdt. We reduceren de logistiek en realiseren zo een aanzienlijke CO2-reductie, terwijl we doe-het-zelvers en aannemers een flexibele, gemakkelijke en goedkope oplossing geven”, vertelt Vincent Mooij, business innovator van Suez. “Klussers moesten voorheen eerst een container bestellen, op de dag van aflevering thuis zijn en afwachten of een goede plek beschikbaar was in de straat waar de container kon staan. Nu kiezen zij zelf het tijdstip en de plek uit waar ze de BiggerBag neerzetten en kunnen ze het afval eenvoudig met kruiwagens in de zak storten. De BiggerBag scheelt dus niet alleen in transport, maar ook in gemak en tijd”, aldus Jeroen van Heerwaarden, Manager BouwBewust bij BMN Bouwmaterialen.

De BiggerBag is verkrijgbaar bij de webshop Bouwbakkie.nl, in de winkel bij BMN Bouwmaterialen Nieuwegein en bij Suez.