Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 25 februari 2020

Suez en Renewi zamelen bedrijfsafval ook in België samen in

Gezworen concurrenten Suez en Renewi gaan in Oost-Vlaanderen samenwerken bij de inzameling van pmd bij bedrijven.

Renewi-directeur Wim Geens (links) en Suez-directeur Philippe Tychon bezegelen hun samenwerking met een handdruk.

Beide afvaldienstverleners bundelen de krachten door deze inzameling vanaf 2 maart 2020 te combineren in één inzamelroute. Ze willen hiermee een concrete bijdrage leveren aan de leefbaarheid in Oost-Vlaanderen. Door de samenwerking hopen de bedrijven 30 procent minder kilometers af te leggen en dus flink minder CO2 en NOx uit te stoten. Bovendien neemt de zo verkeersdrukte af. Op jaarbasis denken ze 40.000 kilometer, 19.170 liter brandstof en 61.793 kilo CO2 te kunnen besparen. Het project loopt in samenwerking met, en onder begeleiding van, het Vlaams Instituut voor de Logistiek (Vil).

Aan de bestaande dienstverlening en contracten van klanten van Renewi en Suez verandert niets. Elk bedrijf dat binnen dit project valt, behoudt het contract met zijn eigen bedrijfsafvalinzamelaar. Vanaf de start van het proefproject wordt het pmd-bedrijfsafval opgehaald door één wagen, met de vermelding ‘Collecting together for you’ en de logo’s van beide organisaties. Indien het proefproject een succes wordt, verwachten Suez en Renewi dat ook andere inzamelaars zich zullen aansluiten bij dit duurzame initiatief.

In Nederland werken Suez en Renewi al langer samen bij de inzameling van bedrijfsafval, bijvoorbeeld in Gouda en Haarlem. Eind vorig jaar liet Suez op het Minisymposium Slimme Logistiek Bedrijfsafval weten wel te voelen voor opschaling van het inzamelen van bedrijfsafval onder neutrale vlag.