Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 03 juni 2020

Renewi onderdeel van samenwerking bio-LNG

Renewi is samen met Shell en Nordsol onderdeel van een strategische samenwerking voor het produceren van bio-LNG.

De drie partijen hebben ieder hun eigen rol in de samenwerking. Renewi zamelt in heel Nederland organisch afval in bij onder andere retail en horeca, waarna dit wordt omgezet in biogas. Een deel van dit gas gaat Renewi leveren aan Nordsol voor de productie van bio-LNG. De Nordsol-technologie maakt het mogelijk om bio-LNG lokaal te produceren tegen een betaalbare prijs. Shell, een investeerder in Nordsol via Shell Ventures, zal de bio-LNG vervoeren naar nabijgelegen Shell LNG-stations, zodat klanten de brandstof kunnen tanken.

Renewi, Nordsol en Shell hebben tevens een overeenkomst gesloten voor de bouw van een Nordsol-installatie op een Renewi-locatie. De installatie zal naar verwachting halverwege volgend jaar de eerste bio-LNG produceren.

Secundaire grondstoffen

“Het is mooi om te zien dat deze samenwerking van partners in de keten concrete resultaten oplevert, op weg naar een duurzamere samenleving,” zegt CEO Otto de Bont van Renewi. “Dit past bij onze visie op 'waste no more' en sluit aan bij het streven om het voortouw te nemen in het creëren van secundaire grondstoffen en de verbindende schakel te zijn in het hart van de circulaire economie.”