Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 22 februari 2022

Surseance voor Bwaste

De rechtbank Zwolle heeft Bwaste International B.V., handelend onder de naam Waste Vision, in staat van surseance verklaard.

Waste Vision besloot afgelopen najaar al te focussen op enkele kernactiviteiten.
Foto: Wim van Vossen Fotografie

De surseance komt niet als een verrassing. Na aanhoudende slechte resultaten besloot de directie van Waste Vision afgelopen najaar de containerbouw en de meeste service-activiteiten te staken. Voor 95 van de 250 medewerkers vroeg het bedrijf ontslag aan.

Waste Vision moest zich gaan focussen op de activiteiten in technologie (Internet of Things) en keuringen van afvalinzamelsystemen. De directie zette in op een reorganisatie waarbij zoveel mogelijk banen behouden moesten blijven voor de bouw aan een bedrijf dat weer toekomst heeft. De surceance moet het bedrijf nu wat lucht geven.

De rechtbank Zwolle benoemde gisteren (21 februari) mr. Jaques Daniels van Daniels Huisman Advocaten tot bewindvoerder van de besloten vennootschap.

Samensmelting

Waste Vision - in 2019 ontstaan door een fusie van verschillende bedrijven – wilde uitgroeien tot een integrale dienstverlener voor afvalinzamelsystemen. De versmelting van BWaste, Ferro-Fix, Mic-o-Data, Beek Container Groep en BroNij werd echter niet het gedroomde succes.