Categorie: Politiek en beleid | Gepubliceerd: 28 juli 2022

Opnieuw prijsvraag circulaire ambachtscentra

De overheid trekt in september 1 miljoen euro uit voor het realiseren van circulaire ambachtscentra.

Om gemeenten te stimuleren circulaire ambachtscentra op te zetten, stelt het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in totaal 1 miljoen euro beschikbaar. Dat is meer dan vorig jaar (0,9 miljoen euro) en 2020 (0,5 miljoen euro). Gemeenten kunnen plannen indienen om in aanmerking te komen voor de subsidie. De best beoordeelde plannen krijgen een subsidie van maximaal 50.000 euro. De nieuwe ronde start begin september en is opnieuw (net als in 2021) ook voor gemeenten die in eerdere ronden al een financiële bijdrage hebben ontvangen.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt vanaf 2019 subsidies beschikbaar voor het geven van een extra impuls aan circulaire ambachtscentra. Zo zijn er al 74 gemeenten ondersteund.

Vijf pijlers

In de nieuwe gemeentelijke plannen moeten minimaal de vijf pijlers van een circulair ambachtscentrum (milieustraat, kringloop, reparatie, sociaal en onderwijs) samenkomen. Dit jaar zal er nadrukkelijker gekeken worden naar de praktische uitvoerbaarheid, de mate waarin andere gemeenten betrokken zijn en hoe burgers/consumenten betrokken worden bij de realisatie.

Begin september worden de documenten (subsidieregeling, Prijsvraag Circulaire Ambachtscentra 2022 en het aanmeldformulier) gepubliceerd op circulairambachtscentrum.nl