Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 25 januari 2023

Van Happen Containers neemt Dikker bv over

Met de overname van de inzamel- en recyclingactiviteiten van Dikker bv versterkt Van Happen Containers haar positie in Oost-Brabant en Noord-Limburg.

De overname stelt Van Happen in staat duurzamer te opereren in het zuiden van Nederland.
Foto: Leahyc | Dreamstime.com

Van Happen Containers heeft de inzamelactiviteiten van bedrijfsafvalstoffen en bouw- en sloopafval overgenomen van Dikker bv uit Veldhoven, een bedrijf dat zich toelegt op de levering van zand-grind, bestratingsmaterialen, Megamix mortels en de handel in bouwstoffen. De vestiging in Beringe wordt toegevoegd aan de vestigingen in Eindhoven, Panningen en Moerdijk. Daarmee is de continuïteit van de dienstverlening voor de klanten gegarandeerd, evenalsde werkgelegenheid voor de werknemers van Dikker.

Dikker is in 1964 opgericht en is een bekende speler in de inzameling en verwerking van bedrijfsafvalstoffen in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg (met haar nevenvestiging in Beringe). Door de toenemende regelgeving en complexiteit besloot de huidige directie zich te specialiseren en zich toe te leggen op de handel in bouwstoffen en de toelevering van MegaMix mortels. In Van Happen zegt de directie nu een betrouwbare partner van voldoende omvang te hebben gevonden om de klanten op de juiste manier te bedienen ‘met dezelfde Brabantse gemoedelijkheid maar wel met meer slagkracht’.

Bijna volledige overname

Concreet houdt de overname in dat alle inzamel- en verwerkingsactiviteiten, inclusief de verhuur van rol- en afzetcontainers met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2023 door Van Happen wordt verzorgd. De medewerkers van Dikker en het materieel voor de inzameling worden mede overgenomen. Hiermee versterkt Van Happen Containers haar klantenkring en inzamelactiviteiten in deze regio’s.

De activiteiten op het gebied van bouwstoffen en de levering van cement in de zogenoemde MegaMix, de bouwmortels die door regionale bedrijven in heel Nederland geleverd worden, blijven bij Dikker.

“De inzamel- en recyclingactiviteiten dragen we met een gerust hart over aan de familie Van Happen. Met dit bedrijf werken we al een aantal jaren samen. Zij hebben alle facetten van afvalinzameling en -bewerking in eigen huis én voldoende schaalgrootte voor een verdere groei”, aldus de directie van Dikker, die verder aangeeft dat haar hart niet ligt bij de rol van een grote afvalinzamelaar, maar veel meer bij de activiteiten die Dikker zelf blijft uitvoeren en gaat uitbouwen.

Minder lege kilometers

Van Happen-directeur Mark van Happen geeft aan blij te zijn dat zijn bedrijf met de overname de eigen klanten en die van Dikker kan bedienen met modern materiaal én een goede routedichtheid. “Wij staan allemaal voor de duurzame opgave een circulaire economie vorm te geven. Door deze schaalvergroting rijden we nog minder lege kilometers en kunnen we de ingezamelde grondstoffen duurzaam verwerken; ook die van de klanten van Dikker. En met de nieuwe hal die wij in Eindhoven bouwen, zijn we voorbereid om grotere volumes te verwerken.”