Categorie: communicatie | Gepubliceerd: 06 maart 2023

Start van derde Week van Afvalhelden

Voor de derde keer staan medewerkers in de afvalbranche een week lang in het zonnetje.

Elisabeth Post (TLN), Marc den Hartog (Renewi), Henry Meijdam (NVRD) en Robbert Loos (VA) bij de opening van de Week van de Afvalhelden. (Foto: AfvalOnline)

Vanochtend was de aftrap van de derde Week van de Afvalhelden bij Renewi in Nieuwegein. Brancheverenigingen VA, NVRD en TLN willen met de week de 30.000 mannen en vrouwen die in Nederland het afval van huishoudens en bedrijven inzamelen en verwerken positief onder de aandacht brengen. Volgens de organisaties is dat nodig, want hoewel 90 procent van de Nederlanders vindt dat zij net zo onmisbaar zijn als politie en brandweer, en 77 procent vindt dat ze meer waardering moeten krijgen, wil toch maar een schamele 4 procent in de afvalbranche werken. Dat blijkt uit een imago-onderzoek uit 2022.

Renewi heeft de week aangegrepen om speciaal ook de recyclers te eren als recyclinghelden. Daarvoor werd vanochtend een speciaal spandoek onthuld.

De eerste Week van de Afvalhelden werd in 2021 georganiseerd tijdens de coronacrisis toen de afvalbranche als vitale sector was aangemerkt. Doel was om duidelijk te maken hoe belangrijk het werk van vuilnismannen en -vrouwen is, ook wanneer er géén crisis is.