Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 28 augustus 2023

Netwerk voor vrouwen in Duitse afvalsector

Steeds meer vrouwen zijn actief in de afval- en recyclingsector. Om deze trend kracht bij te zetten richt de Duitse branchevereniging bvse een officieel netwerk op voor vrouwen in de sector.

Dat vrouwen inmiddels niet meer weg te denken zijn uit de afvalsector werd de afgelopen jaren nog maar eens benadrukt met de benoemingen van Estelle Brachlianoff als CEO van Veolia in 2022 en Sabrina Soussan als CEO van Suez in 2021. Ook het Bureau of International Recycling (Bir) heeft sinds dit jaar voor het eerst in haar 75-jarige bestaan een vrouwelijke voorzitter: Susie Burrage. Maar het kan altijd beter, zegt Christiane Neuhaus, de eerste vrouwelijke vice-president van de Duitse brancheverenging voor mkb-recyclingbedrijven (bvse). Eind september organiseert de bvse daarom in Leipzig het startevenement van het bvse-vrouwennetwerk.

“Gelijke rechten en de macht van vrouwen - daar horen en lezen we momenteel veel over. Maar we weten ook dat de realiteit in sommige vakgebieden zeker nog voor verbetering vatbaar is. Onze sector is daar zeker één van”, aldus Neuhaus. “Er zijn nu veel bekwame vrouwen in de meer dan duizend bedrijven die lid zijn van de bvse. Maar we zouden er graag nog meer zien. Om die uitdaging aan te gaan richt de bvse nu het netwerk ‘Vrouwen in de afvalverwerkings- en recyclingbranche’ op.” Met dit netwerk wil de bvse een platform creëren dat het vrouwelijke leiders en experts in de sector ondersteunt. Het moet vrouwen de mogelijkheid geven elkaar te leren kennen, te netwerken en ideeën uit te wisselen.