Categorie: Management | Gepubliceerd: 07 november 2023

Nieuwe CEO voor familiebedrijf N+P Group

Karel Jennissen treedt na ruim dertig jaar terug als CEO van de N+P Group. Hij wordt opgevolgd door Geoffroy de Myttenaere.

Karel Jennissen.
Foto: N+P Group

Jennissen is oprichter van familiebedrijf N+P Group, waar inmiddels ook zijn zoons in werkzaam zijn. Hij kondigt zijn vertrek aan op LinkedIn. Wel blijft hij als bestuurslid en strategisch adviseur betrokken. N+P was tot een paar jaar geleden vooral actief als verwerker van niet-recyclebare afvalstromen tot alternatieve brand- en grondstoffen, zoals het eigen product Subcoal. Sinds 2021 begeeft het bedrijf zich meer op andere vlakken van de afvalmarkt, bijvoorbeeld door de overname van sorteerinstallaties van PreZero en Viridor

"Ik ben heel trots op wat we hebben bereikt als bedrijf, we waren nooit zo ver gekomen zonder de steun van mijn vrouw, mijn drie zoons en alle collega's bij N+P", schrijft Jennissen. "Ik wens mijn opvolger Geoffroy de Myttenaere veel succes als CEO van N+P. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij, samen met mijn zoons en alle collega's, het succesverhaal van N+P voort kan zetten."

De Myttenaere bedankt op zijn beurt de aandeelhouders, de familie Jennissen en investeerder Mercuria voor hun vertrouwen. "Samen delen we een boeiende missie: het gebruiken van de waarde van afval om de wereldwijde koolstofvoetafdruk te verkleinen. Deze missie bestaat uit meer dan alleen woorden; het is een oproep die ons drijft om te innoveren, samen te werken en te streven naar uitmuntendheid in alles wat we doen. Ik ben er zeker van dat we met onze gezamenlijke inspanningen zullen blijven bijdragen aan een duurzame toekomst." De Belgische De Myttenaere was eerder CFO van mijnbouwbedrijf Lhoist en CEO van investeerder 50°North Ventures. In juni trad hij bij N+P in dienst als Chief Strategy Officer.