Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 21 november 2023

Peute Group opent nieuwe hoofdkantoor en productielocatie

Na zestig jaar heeft de Peute Group haar vaste stek aan de Baanhoekweg in Dordrecht verruilt voor het Rapenburg in Alblasserdam, het voormalige Nedstaal-terrein.

In Dordrecht had Peute prima ontsluitingsmogelijkheden via de weg en het water. Toch verhuisde het bedrijf naar Alblasserdam om de doorzet van materiaal te kunnen verdubbelen.
Foto: Peute Group

Afgelopen week heeft de Peute Group haar nieuwe onderkomen officieel in gebruik genomen. Op de nieuwe locatie van 6 hectare is het hoofdkantoor via een loopbrug verbonden met 36.000 vierkante meter aan productieruimte. Het nieuwe terrein wordt gehuurd van Deka Investments. Daarnaast is de vestiging via een interne baan verbonden met de containerterminal van BCTN. Containers worden nu niet meer met vrachtauto’s via de openbare weg vervoerd, maar worden via de interne baan op een binnenvaartschip geladen en naar Rotterdam verscheept. Dit scheelt per dag 250 tot 300 ritten met vrachtauto's.

De verhuizing past naadloos bij de forse duurzaamheidsambities van de Peute Group, dat het duurzaamste recyclingbedrijf van Europa wil worden. “Op deze nieuwe strategische locatie in Alblasserdam, naast de terminal van BCTN, kunnen we groeien én verduurzamen”, stelt John van den Heuvel, managing director van de groep. “We kunnen nu nog meer gebruik maken van vervoer over water in plaats van de weg. We zijn trots op ons nieuwe klimaatneutrale recyclingcentrum en op de samenwerking met onze partners in de regio.”

De verhuizing moet behalve verduurzaming ook groei faciliteren. Eerder liet het bedrijf al weten te mikken op een verdubbeling van de sorteercapaciteit naar 2 Mton oud papier en 200 kton kunststoffen per jaar. Om te kunnen groeien werd er met partners in de regio naar een goede nieuwe locatie voor Peute gezocht, zodat de werkgelegenheid die het bedrijf biedt, behouden kon blijven.

Een jaar geleden werd de Peute Group nog voor zo’n 80 miljoen euro overgenomen door SCGP, een multinational in consumentenverpakkingen uit Thailand.