Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 30 november 2023

Cure wil gft-verwerking op eigen terrein

Cure wil op het eigen terrein een installatie voor de verwerking van gfte realiseren. De gemeenschappelijke regeling zoekt daarvoor nog een partner.

Het gfte uit Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard kan in de toekomst weleens op het eigen terrein van Cure worden verwerkt in plaats van bij Attero.
Foto: Denis Moreau | pixabay

Op het terrein van Cure ligt een stuk braakliggende grond van ongeveer 1,8 hectare. Cure wil dit terrein zo inrichten dat er gft of gfte verwerkt kan worden. Middels een marktconsultatie kijkt het bedrijf of en onder welke voorwaarden dit haalbaar is. Daarna volgt mogelijk een aanbestedingsprocedure. Cure maakt al duidelijk niet zelf te gaan investeren in de exploitatie van de verwerkingsinstallatie. Momenteel wordt het gft van Cure nog verwerkt door Attero

Het doel van Cure is om gfte op "de meest effectieve wijze" te gaan verwerken. Voor de marktconsultatie zoekt het dan ook deelnemers die ervaring hebben met de meest optimale verwerkingsmethode van organische afvalstromen. Momenteel is de intentie om langere tijd met de exploitant van een verwerkingsinstallatie samen te werken en het terrein voor tien tot vijftien jaar te verhuren. Cure zal afval leveren uit de Brabantse gemeenten Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard. Dat is genoeg voor circa 25 kton per jaar en die hoeveelheid kan nog met 15 tot 20 kton oplopen als er meer gfe wordt ingezameld bij hoogbouw. 

Geïnteresseerde partijen kunnen nog tot 7 december vragen stellen en uiterlijk 30 december de beantwoorde vragenlijst indienen via Tenderned. Half januari volgen nog uitnodigingen voor een mondelijke toelichting.