Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 04 januari 2024

Remondis gaat huishoudelijk afval Oude IJsselstreek inzamelen

Afvalbedrijf Remondis gaat voor gemeente Oude IJsselstreek de inzameling van de diverse stromen huishoudelijk afval verzorgen.

Eind oktober liet de Achterhoekse gemeente met het starten van een aanbestedingsprocedure weten op zoek te zijn naar een bedrijf om huishoudelijk restafval, gft(+e), pmd en oud papier en karton bij zo’n 17.300 huizen in te zamelen. Gisteren (3 januari) liet Oude IJsselstreek met een publicatie op Tenderned weten in Remondis dit bedrijf gevonden te hebben. De keuze was echter niet reuze, want Remondis had zich als enige ingeschreven.

De opdracht gaat in vanaf 1 januari 2025 en loopt in eerste instantie tot 31 december 2030. Vervolgens zijn nog twee verlengingen mogelijk van beide één jaar. De maximale contractduur is daarmee acht jaar. De totale waarde van de opdracht bedraagt 6 miljoen euro.

Buha

Met deze gunning volgt Remondis het regionale afvalinzamelbedrijf Buha op, dat sinds 1 januari 2017 het huishoudelijk afval in de gemeente Oude IJsselstreek ophaalt. Dit contract loopt eind dit jaar af.