Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 16 juli 2024

KTK-directie verkoopt aandelen voor groei

De Nederlandse marktleider in maatwerk containers en persinstallaties KTK Groep is overgenomen door investeringsmaatschappij Anders Invest.

De KTK-directie ziet met Anders Invest mogelijkheden om te groeien. (Foto: Ronstik | Dreamstime)

Met maatwerkoplossingen voor containers en persen realiseert KTK Groep een jaaromzet van 25 tot 30 miljoen euro. Maar de directie wil doorgroeien. Daarom hebben Vincent Janssen, Tonnie Touwen en Stephan van Uitert aandelen verkocht aan Anders Invest. Zij blijven de directie voeren van het bedrijf en gaan nu samen met de investeringsmaatschappij de groei van het bedrijf verder vormgeven.

KTK is onder andere de bedenker van de lichtgewicht Greenline container met een beperkt aantal spanten, gezette wanden en de toepassing van een lichtere staalsoorten. Dit jaar lanceert de onderneming haar Vollov-concept een lichte en duurzamere variant van de conventionele ondergrondse inzamelcontainer, uitgerust met een stalen cilinder of een waterdichte zak van technisch textiel.

Nieuwbouw

Het hoofdkantoor van KTK is gevestigd in Almelo, waar ook de assemblage en coating van de containers plaatsvindt. Op haar recent betrokken nieuwbouwlocatie in Hattemerbroek voert de onderneming service- en onderhoudswerkzaamheden. Dit is ook het vertrekpunt van een buitendienst van servicemonteurs, die landelijk opereren.

KTK beschikt over een eigen engineering- en bedrijfsbureau en laat casco containers extern produceren. Daarnaast is de onderneming importeur van Husmann en Kiggen persinstallaties. Haar klanten zijn afvalverwerkende bedrijven, gemeenten en een breed pallet aan industriële klanten.

Lange termijn

Anders Invest is een investeringsmaatschappij, die met name geld van (oud-)ondernemers investeert in mkb-bedrijven met een focus op de lange termijn. Behalve in de industrie investeert Anders Invest ook in de vastgoed- en food & agri-sector.