Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 19 juli 2024

TRH Recycling failliet

De Rechtbank Noord-Nederland heeft kunststofrecycler TRH Recycling failliet verklaard.

Rechters verklaarden dit jaar al verschillende kunststofrecyclers failliet. (Foto: Andrey Popov | Dreamstime)

TRH was Europees marktleider in de recycling van kunststof maalgoederen uit de kabelrecycling. In de fabriek in Emmen werden deze maalgoederen ontdaan van stoorstoffen zoals filterstof en restmetaal. Net als het kunststof werden ook de stoorstoffen weer omgezet in grondstoffen. TRH nam ook de meest voorkomende kunststoffen en metalen aan voor verwerking of verkoop.

De concurrentie van goedkoop Chinees plastic heeft TRH genekt, kopte gisteren (18 juli) het Dagblad van het Noorden. Op dit moment is het de vraag wat er gaat gebeuren met de miljoenen kilo’s plastic die nog op het terrein van het bedrijf in Emmen liggen. Advocaat Jan Maarten Pol zal zich daar als curator van het bedrijf over gaan buigen.

Het faillissement van TRH komt zeker niet uit de lucht vallen. De afvalsector waarschuwt met name de overheid al geruime tijd dat er kunststofrecyclers gaan omvallen als ze niet worden geholpen in de huidige uiterst moeilijke marktomstandigheden. Begin dit jaar ging kunststofrecycler Umincorp al failliet en eerder deze maand Ecocircle.