Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 22 augustus 2024

PreZero's sorteerfabriek voor glas in de steigers

In Noordrijn-Westfalen is de verbouwing begonnen van PreZero's sorteerfabriek voor glas. Duitse glasfabrikanten kunnen haast niet wachten.

Zodra de werkzaamheden in Petershagen-Lahde zijn afgerond kan PreZero in de sorteerfabriek jaarlijks 180 kton holglas en 60 kton vlakglas sorteren en verwerken tot secundaire grondstof. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind 2025. PreZero investeert zo’n 15 miljoen euro in verschillende sorteerinstallaties, geoptimaliseerde filtertechnologie, en in de infrastructuur van de locatie.

Volgens directeur Processing bij PreZero Duitsland Andreas Schelle is het besluit om te verbouwen goed ontvangen door de markt. “Onze klanten - voornamelijk de grote glasfabrieken - worstelen momenteel met hoge energieprijzen”, zegt Schelle. “Gebruik van gerecycled glas kan het energieverbruik drastisch omlaag brengen. Het materiaal dat in Petershagen-Lahde wordt gesorteerd, helpt dus om natuurlijke hulpbronnen te sparen en de CO2-uitstoot te verminderen.”

Met een nieuwe gebouwschil en verbeterde technologieën voor stofafzuiging en filters wil PreZero ook zorgen voor een verdere vermindering van emissies zoals stof en geuren die ontstaan bij glasrecycling.