Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 17 september 2024

Nieuwe investeerder moet groei Bollegraaf versnellen

Het investeringsbedrijf Summa Equity heeft een meerderheidsaandeel verworven in Bollegraaf Groep, fabrikant van recyclingfaciliteiten.

Voor een bedrag van 2,3 miljard euro neemt Summa Equity de fabrikant in mechanische recyclingfaciliteiten over van Capital A Investment Partners. Dit bedrijf was de afgelopen negen jaar de controlerende aandeelhouder en in die periode heeft Bollegraaf Groep een aanzienlijke groei doorgemaakt. Inmiddels zorgt Bollegraaf voor innovatieve technologieën en oplossingen die bijdragen aan de verkleining van de koolstofvoetafdruk, geven beide bedrijven aan. Daarnaast beschouwt Summa Equity Bollegraaf als een bedrijf dat een cruciale rol speelt in de transitie naar een circulaire economie.

Bertrand Camus, thematic partner bij Summa Equity: “Bollegraaf is een zeer belangrijke facilitator in de decarbonisatie van het materiaalsysteem. We zijn trots om met het bedrijf samen te werken aan de verdere ontwikkeling van hun innovatieve en circulaire oplossingen.” Bollegraaf-CEO Edmund Tenfelde: “We zijn ervan overtuigd dat we als Bollegraaf samen met Summa in staat zijn onze verdere groei te versnellen en de transitie naar een circulaire economie een boost te geven. Samen met Summa kunnen we investeren in innovatie en geavanceerde technologieën en de oplossingen van onze klanten verbeteren aan de hand van strategische overnames.”

De overname van Bollegraaf Groep door Summa Equity is nog in afwachting van goedkeuring door regelgevende instanties. De overname wordt naar verwachting in oktober 2024 afgerond.

Eerdere aankoop

Afgelopen juli kocht private equity Summa nog een groot deel van de recycling- en afvalactiviteiten van het Finse energiebedrijf Fortum. Ook die koop wordt naar verwachting later dit jaar afgerond. Summa Equity is een zogenoemde impactinvesteerder die actief is in drie thematische gebieden: hulpbronnenefficiëntie, veranderende demografie en transformatie door technologie.

Gerelateerde artikelen