Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 08 juli 2005

Bedrijven onderschatten risico milieuschade

De helft van de Nederlandse ondernemers heeft op dit moment geen dekking voor milieuschade, maar zijn zich daar onvoldoende van bewust.

Veel verzekeraars hebben de milieudekking de afgelopen jaren uit de Brand- en AVB-polis gehaald. Maar de meeste bedrijven hebben daarvoor geen aanvullende verzekering afgesloten. Dat levert volgens de Nederlandse Milieupool een aanzienlijk risico op, maar ondernemers zijn zich daarvan niet bewust. 'Het risicobewustzijn bij ondernemers op het gebied van milieuschade is laag' aldus de heer Lengkeek, expert op het gebied van risicoperceptie op de ledenvergadering van de Nederlandse Milieupool. De kosten van het saneren na bijvoorbeeld een asbestbrand kunnen in de 10-duizenden euro's lopen en komen voor rekening van de ondernemer.
De Nederlandse Milieupool is een samenwerkingsverband van een aantal verzekeraars die de kennis en ervaring van de MilieuSchadeVerzekering (MSV) met elkaar delen.

Meer informatie

Informatie over wie en waarom een MilieuSchadeVerzekering zou moeten hebben is te vinden op www.milieuschadeverzekering.info.