Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 31 augustus 2005

MatrixOne introduceert Materials Compliance Central

Het ICT-bedrijf MatrixOne heeft een nieuwe applicatie gemaakt waarmee bedrijven tijdens het productontwikkelproces in de pas blijven met nieuwe milieuregelgeving. De applicatie, Materials Compliance Central, zorgt er zodoende voor dat de ondernemingen altijd voldoen aan de meest recente milieuregels.

MatrixOne stelt dat bedrijven in de auto- en elektronicaindustrie in toenemende mate te maken hebben met regelgeving, zoals Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE), Restriction of Hazardous Substances (RoHS) en End-of-Life Vehicle (ELV). Deze regels - WEEE geldt vanaf augustus 2005 in Europa en RoHS vanaf juli 2006 - moeten de hoeveelheid schadelijke materialen in nieuwe producten verminderen en garanderen dat gebruikt materiaal aan het eind van de levenscyclus van een product te recyclen is. Volgens deze regelgeving moeten productiebedrijven processen implementeren voor het verzamelen, ordenen en analyseren van informatie over materialen in, en bestanddelen van alle nieuwe producten.
Met MatrixOne Materials Compliance Central kunnen gebruikers Bill of Material (BOM)- of productinformatie uit verschillende bronnen analyseren en deze data snel en eenvoudig vergelijken met lijsten van bestanddelen en de betrokken regelgeving. Dit kan gedurende het gehele ontwikkelproces plaatsvinden. Op die manier kunnen productteams snel bepalen of onderdelen voldoen aan de regels en eventuele knelpunten al aan het begin van het proces vaststellen. De applicatie biedt ook de mogelijkheid om leveranciers al in een vroeg stadium bij het compliance-proces te betrekken, zodat vooraf duidelijk is of aan de regels wordt voldaan. Dit voorkomt kostbare of tijdrovende aanpassingen achteraf.
"Bedrijven hebben te maken met uiteenlopende rapportage-eisen, lijsten met bestanddelen en beperkingen door klanten. Bovendien zijn er veel uitzonderingen door verschillen in de toepassing van een eindproduct", zegt Sam Zawaideh, Senior Vice-President Products and Solutions van MatrixOne. "Rapportage is nog maar het topje van de ijsberg. Het is niet alleen een probleem voor ontwerpers, producenten en leveranciers, het is een probleem voor de gehele sector. De MatrixOne Materials Compliance Central-applicatie biedt klanten een complete out-of-the-box-oplossing voor rapportage, analyse en aanpassing van productgegevens. Data van leveranciers kunnen worden samengevoegd, zodat data over en specificaties van producten en bestanddelen meegenomen worden in de besluitvorming binnen de complete productcyclus."
"Hoewel een deel van de nieuwe regelgeving voor Europa geldt, heeft dit ook consequenties voor bedrijven die hun producten naar Europa exporteren. De complexiteit zal zelfs verder toenemen, doordat Japan en de Verenigde Staten de invoering van vergelijkbare regels overwegen", zegt Mike Segal, Senior Vice-President Customer Success van MatrixOne. "Als onze klanten weten wat voor materialen hun product bevatten, kunnen ze beter voldoen aan de regelgeving en voorkomen ze boetes en schadeclaims.