Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 18 juni 2008

Ilva-gebied overgenomen door Van Gansewinkel

Het Vlaamse ILvA draagt de inzameling en verwerking van bedrijfsafval over aan AVR - Van Gansewinkel. Voor het personeel vond ILvA intern een oplossing.

ILvA is het Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu Land van Aalst, dat ligt in West-België. De overdracht van de bedrifjsactiviteiten is mede ingegeven door de nieuwe juridische structuur van ILvA. De taak ervan zoals die in de statuten is vastgelegd, beperkt zich tot het inzamelen van het huishoudelijk afval en ander afval dat door de gemeenten wordt aangeboden. Tot nut toe is het ophalen van bedrijfsafval door de overheid gedoogd, maar het is niet zeker of dat in de toekomst zo blijft.
Het gaat om 1.500 klanten, die inmiddels zijn ingelicht door Van Gansewinkel. De overdracht van de bedrijfsafvalactiviteiten heeft voor het personeel van ILvA geen nadelige consequenties. De vrijgekomen personeelsleden zullen binnen de bestaande werkzaamheden worden ingevoegd ter vervanging van een aantal natuurlijke afvloeiingen.
ILvA-directeur Henk Geeroms: "Na een aanbesting bleek Van Gansewinkel ons de meest geschikte partner om de service van onze bedrijfsklanten te kunnen garanderen. Ze zijn al sterk lokaal aanwezig in de regio en boden bovendien een correcte prijs voor onze activa."
De dienstverlening aan de ILvA-klanten zal vanaf de Van Roy-locatie te Denderleeuw gaan gebeuren. Dit bedrijf maakt sinds 2007 deel uit van Van Gansewinkel West-België.
Van Gansewinkel West-België heeft vestigingen in Denderleeuw, Lokeren, Evergem, Eeklo, Brugge, Ronse en Wevelgem en biedt werk aan 350 medewerkers. Dagelijks heeft zij 200 vrachtwagens op de weg om het afval van haar klanten op een duurzame wijze in te zamelen en een goede bestemming te geven.

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website