Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 25 juni 2008

Van Gansewinkel Groep en Steelcase in zee

Steelcase, bekend van de eerste bureaustoel met C2C-keurmerk, en Van Gansewinkel willen samenwerken om logistiek en recycling aan te scherpen.

Vorige week was Michael Braungart bij Steelcase in Amsterdam om een presentatie te geven. Er was ook een workshop die Steelcase en Van Gansewinkel hadden georganiseerd om de kansen en uitdagingen te verkennen. Want als afvalbeheerder annex grondstoffen- en energieleverancier, actief in acht landen, heeft Van Gansewinkel inzicht in materiaalgebruik en in logistiek.
Steelcase is het bedrijf achter de 'Think'-stoel, waarvoor het in 2006 in de Verenigde Staten als eerste een cradle-to-cradle-certificaat ontving. Inmiddels hebben Steelcase-ondernemingen meer van zulke certificaten op zak. Braungart prees Designtex, dat voor Steelcase werkt. Dat bedrijf begon in 1991 al met het vervaardigen van composteerbare stoffen.
'Het is een grote uitdaging om de juiste lokale partijen te vinden om de recycling werkelijk vorm te geven', laat Rick Bomer weten, de directeur van Steelcase Benelux. ‘Met Van Gansewinkel kijken we momenteel naar mogelijkheden om producten in te nemen, om opnieuw te gebruiken of te recyclen.'
Florens Slob, manager sustainable business solutions van Van Gansewinkel: 'Steelcase maakt C2C producten, wij kunnen zorgen voor de juiste inzameling en het opknappen of recyclen van die producten. Daarmee sluiten we de grondstoffencyclus. Een interessante case waar we samen veel van gaan leren.''

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website