Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 01 juli 2008

Ondergrondse container voor kunststof slikt tien keer meer

Vrijdag 4 juli wordt in Arnhem de eerste ondergrondse perscontainer voor plastic verpakkingsafval officieel in gebruik genomen.

De bedrijven Sidcon Milieutechniek en Sita Recycling Services brengen een persende ondergrondse container op de markt. Hij is speciaal gemaakt voor de inzameling van plastic verpakkingsafval. Meteen na inname worden de plastic verpakkingen samengeperst, en zo worden logistieke kosten verminderd binnen de gemeentegrenzen en naar de verwerkingsinrichtinginstallaties. De container maakt het plastic 10 keer zo compact als wanneer het in een andere inzamelcontainer zat.
Sidcon en Sita vonden elkaar via het Platform van Energie- en Milieutechnologie (het zogenoemde EMT-project). De actualiteit rond de inzameling van plastic verpakkingsafval bracht de afvalbeheerders op het idee om deze nieuwe perscontainer te ontwikkelen. Sidcon ontwikkelt en produceert de perscontainer, en Sita doet de lediging en het transport naar verwerking.
De gemeente Arnhem stelt nu een plek ter beschikking waar de eerste container in gebruik kan worden genomen. Op vrijdag 4 juli, om 15.00 uur zal de heer Cees Jansen, wethouder Milieu en Openbare Ruimte van de gemeente Arnhem, de container officieel in gebruik stellen. De container is geplaatst op het Kramersgildeplein, bij het Winkelcentrum Presikhaaf.

Meer informatie:
Platform van Energie- en Milieutechnologie (website EMT-project)

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website